PetterSteel Oy

CE-merkintä ja suoritustasoilmoitukset

Rakennuspeltituotteet kuuluvat yhdenmukaistettujen tuotestandardien piiriin ja näin ollen CE-merkintä on niille pakollinen. Löydät tältä sivulta PetterSteelin valmistamien tuotteiden suoritustasoilmoitukset sekä tietoa CE-merkinnästä ja suoritustasoilmoituksista.

PetterSteelin tuotteet ovat CE-merkittyjä.

Suoritustasoilmoitukset

Sinkityt ja väripinnoitetut terästuotteet

Usein kysyttyä

Mikä on CE-merkintä?
CE-merkintä on valmistajan ilmoitus siitä, että tuote täyttää sitä koskevat Euroopan unionin vaatimukset.

Onko se pakollinen?
CE-merkintä on pakollinen useimmille Euroopan sisämarkkinoilla myytäville rakennustuotteille. Rakennuspeltituotteille löytyy yhdenmukaistetut tuotestandardit ja näin ollen rakennuspeltituotteille CE-merkintä on pakollinen.

Mikä on yhdenmukaistettu tuotestandardi?
Yhdenmukaistettu standardi, joka tunnetaan myös nimellä harmonisoitu tuotestandardi, on EU:n virallisessa lehdessä julkaistu standardi.

Mitkä standardit koskevat rakennuspellityksiä?
Rakennuspellityksiä koskevat standardit ovat SFS-EN 14782 – Itsekantavat metalliset ohutlevytuotteet vesikattoihin, ulko- ja sisäseinien verhouksiin. Tuoteominaisuudet ja vaatimukset ja SFS-EN 14783 – Metalliset ohutlevy- ja nauhatuotteet täysin tuettuihin vesikattoihin sekä ulko- ja sisäseinien verhouksiin. Tuotestandardi ja vaatimukset. 

Näissä standardeissa määritetään sanasto, vaatimukset ja testausmenetelmät metallisille ohutlevytuotteille sekä tehdasvalmisteisille osille ja niiden liitteissä määritetään mitä asioita tuotteiden suoritustasoilmoituksissa täytyy ilmoittaa.

Mikä on suoritustasoilmoitus?
Suoritustasoilmoitus on tuotteen valmistajan laatima ilmoitus tuotteen niistä ominaisuuksista, jotka yhdenmukaistettu tuotestandardi määrittää tuotteen osalta ilmoitettavaksi. Rakennuspeltituotteiden osalta näitä ominaisuuksia ovat mm. käytetyn metallin tyyppi ja laji, paksuudet, säilyvyys sekä vaarallisten aineiden päästöt. Suoritustasoilmoitus on edellytys CE-merkinnälle.

Mitä hyötyä CE-merkinnästä on?
CE-merkityltä tuotteelta ei saa vaatia muita merkintöjä, sertifikaatteja tai testejä. Asiakkaana voit vertailla tuotteiden soveltuvuutta rakennuskohteeseesi suoritustasoilmoitusten ja CE-merkintöjen avulla.

Ovatko PetterSteelin valmistamat tuotteet CE-merkittyjä?
Kyllä. PetterSteelin valmistamat tuotteet ovat CE-merkittyjä. Löydät merkinnän lähetyslistasta ja ajantasaisen suoritustasoilmoituksen http://pettersteel.fi/ce sivulta.

 

Asiakaspalvelu
010 235 0290